Plager

Hos Behandlerverket møter du behandlere med trente øyne, fokuserte hoder og stødige hender som ser alle typer muskel- og skjelettplager, både akutte og langvarige.

Lumbago / Korsryggsmerter

Visste du at 80% av Norges befolkning kommer til å oppleve lumbago, eller det vi på norsk kaller uspesifikke korsryggsmerter, en gang i løpet av livet?

Les mer om Lumbago / Korsryggsmerter

Nakkeprolaps

Visste du at 90% av alle cervikale prolaps oppstår i den nederste, eller nest nederste nakkeskive? Nakken består av 7 nakkevirvler. De er forbundet med mellomvirvelskiver. Deres oppgave er å dempe belastning og støt i hverdagen, samt muliggjøre bevegelse av nakken.

Les mer om Nakkeprolaps

Nakkesmerter

Visste du at 30 - 50% av Norges befolkning vil ha opplevd nakkesmerter, eller plager relatert til nakken det siste året?

Les mer om Nakkesmerter

Smerter mellom skulderbladene

Visste du at stive/låste ledd og stram muskulatur i mellom skulderbladene kan gi brystsmerter? Smerter i brystrygg er en vanlig plage som mange opplever én eller flere ganger i løpet av livet. Smertene kan være midt i ryggsøylen, bre seg ut som et belte mellom skulderbladene, eller ut til en side.

Les mer om Smerter mellom skulderbladene

Skiveprolaps korsrygg og skivebukning

Visste du at mange går rundt med skivebukninger og prolapser uten at de gir symptomer? Ryggraden består av ryggvirvler og imellom hver virvel finner man bruskskiver. Disse skivene fungerer som støtdempere under bevegelse.

Les mer om Skiveprolaps korsrygg og skivebukning

Migrene

Visste du at nesten 20% av norges befolkning opplever et eller flere migreneanfall i løpet av livet?
Migrene er definert som en nevrologisk sykdom bestående av en kraftig anfallsvis hodepine. Nesten 15% av alle kvinner, og 7% av menn blir rammet av sykdommen.

Les mer om Migrene

Idrettsskader

Visste du at idrettsskader ikke er forbeholdt toppidrettsutøvere? Idrettsskader er i prinsippet helt vanlige skader, men som oftere oppstår ved idrett. Vi deler derfor inn i akutte og belastningsrelaterte skader.

Les mer om Idrettsskader

Krystallsyken

Visste du at krystallsyken er den vanligste årsaken til akutt svimmelhet?
Det antas at 1-2% av befolkningen får krystallsyken årlig. Tilstanden er mest vanlig hos eldre fordi krystallene blir mer porøse ved aldring.

Les mer om Krystallsyken

Spennings­hodepine

Visste du at spenningshodepine er den vanligste varianten av hodepine? Spenningshodepine er også kjent som tensjonshodepine, tensjonstypehodepine og stresshodepine. De fleste vil oppleve denne typen hodepine en eller flere ganger i livet, og er den vanligste hodepinen uten underliggende årsak. Den er derfor definert som en primær hodepine. Den kommer gjerne i episoder og kan vare i flere dager.

Les mer om Spennings­hodepine

Albue og hånd

Visste du at musearm ikke er en veldefinert diagnose, men omfatter de fleste plager som oppstår ved hyppig bruk av datamaskin og mus?

Les mer om Albue og hånd

Bekkenledd­smerter

Visste du at omtrent 20% av gravide opplever bekkenleddsmerter?
Bekkenleddsmerter kan forekomme i et eller flere av de tre leddene som binder bekkenet, og både kvinner og menn i alle aldre kan få det.

Les mer om Bekkenledd­smerter

Knesmerter

Visste du at knesmerter er en av de vanligste muskel- og skjelettplagene?
Kneleddet er et vektbærende ledd, og er det største leddet vi har i kroppen. Kneet stabiliseres kun av bløte strukturer, det vil si leddbånd og muskulatur.

Les mer om Knesmerter

Hoftesmerter og lyskesmerter

Visste du at vektnedgang har godt dokumentert virkning på smertereduksjon ved hofteartrose? Hofte- og lyskesmerter kan man se i alle aldersgrupper, men hofteartrose (slitasjegikt) er mer vanlig ved økende alder. Genetikk spiller en stor rolle ved artrose i hoften. Ellers vil man i alle aldersgrupper kunne oppleve spontane smerter i hofte- og lyskeregion utløst under idrett eller aktivitet.

Les mer om Hoftesmerter og lyskesmerter

Legg, ankel og fot

Visste du at det er 35 ledd bare i foten?
Skader i legg, ankel og fot kan oppstå både akutt, og over tid. Akutte skader oppstår typisk ved aktivitet eller idrett. Belastningsrelaterte lidelser til legg, ankel og fot tiltar typisk over tid og er et resultat av at kroppens toleranse ikke har tålt den belastningen som den har vært påført over tid.

Les mer om Legg, ankel og fot

Nakkehodepine

Visste du at nakkehodepine, eller cervikogen hodepine som det egentlig heter, ligner på migrene? Cervikogen hodepine skyldes nedsatt bevegelighet, eller feilfunksjoner i nakken, som gir ensidig hodepine. Et anfall kan vare i flere dager og kan komme i episoder.

Les mer om Nakkehodepine

Skuldersmerter

Visste du at skulderen består av hele fire ledd? Hver av strukturene i skulderen kan utsettes for betennelse eller skade, men det er oftest en totalbelastning eller skade som er årsaken til at man opplever smerter i skulderen.

Les mer om Skuldersmerter