Personvernerklæring

Følgende personvernerklæring gjelder for nettstedet www.behandlerverket.no som eies av Behandlerverket AS, org.nr. 928 723 984, og for Behandlerverkets Pasientportal, en tjeneste levert av journalleverandøren Asprit AS.

Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som person. Det kan være navn og kontaktopplysninger, men også annen informasjon som kan knyttes til deg mer indirekte. For oss er det viktig at du vet hva slags personopplysninger vi behandler, slik at du kan ivareta dine rettigheter etter personvernlovgivningen.

Informasjon om din bruk av nettsiden, i form av hvilke undersider som besøkes, nettleserinnstillinger og IP-adresse.

Om du benytter deg av våre kontaktskjema, er det personopplysningene du oppgir der (telefonnummer) som sendes og lagres i vår innboks, slik at vi skal kunne komme i kontakt med deg.

Hvordan vi bruker personopplysningene

Informasjonen som samles inn på våre nettsider brukes for å optimalisere nettstedets brukeropplevelse og funksjonaliteter basert på ditt brukermønster på siden, hva du viser interesse for og hva som ser ut til å være ditt behov/ intensjon ved besøk til behandlerverket.no. Vårt mål er at du enkelt skal finne det du leter etter og at sidene våre skal være både informative og intuitive.

Hvordan personopplysninger lagres

Informasjon om din bruk av nettstedet knyttes til anonyme identifikatorer fra diverse informasjonskapsler, og lagres hos leverandørene vi benytter for analyse og annonsering. Se beskrivelse av alle våre informasjonskapsler lengre nede på denne siden.

De fleste nettlesere er stilt inn på å godta informasjonskapsler (cookies). Hvis du foretrekker, kan du sette din nettleser til å avvise informasjonskapsler, eller til å kun avvise tredjeparts informasjonskapsler.

NB: Dersom du velger å avvise informasjonskapsler risikerer du å miste tilgang til enkelte funksjoner på andre nettsteder som er avhengig av informasjonskapsler for å levere tjenester eller brukeropplevelse, som for eksempel netthandel og innlogging. Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics. Les hvordan her.

Ønsker du å kontrollere hvilke av dine data som benyttes til målrettet annonsering kan du justere dine innstillinger hos Google og Facebook.

Behandlerverket benytter informasjonskapsler, bedre kjent som cookies. En informasjonskapsel er en liten datafil som plasseres i din nettleser for å kunne holde oversikt over hva som skjer under ditt besøk på nettsiden og for å kunne gjenkjenne datamaskinen din. Den kan ikke benyttes til å identifisere deg som person. En informasjonskapsel er ikke ett program og inneholder ikke virus.

Følgende informasjonskapsler brukes på behandlerverket.no

Google Analytics: Behandlerverket benytter analyseverktøyet Google Analytics for å analysere brukermønstre og trafikktrender på nettsiden. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukeren. Dataene som samles inn lagres på Googles servere og slettes etter 24 mnd. hvis du ikke har returnert til nettstedet i løpet av denne perioden.

Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Google Ads/Doubleclick: Vi benytter sporingsteknologi fra Googles annonseverktøy. For det første setter dette oss i stand til å motta detaljerte resultatrapporter fra vår egen annonsering, ved at ditt besøk på nettstedet knyttes opp mot annonsekampanjer du kan ha sett eller klikket på. For det andre knytter det ditt besøk på nettstedet opp mot din generelle adferdsprofil hos Google. Dette gir deg mer målrettede og relevante annonser på nettsteder som samarbeider med Google om annonsering, og det gir oss mer innsikt i profilene til de målgruppene som besøker vårt nettsted

Les mer om hvordan Google samler data til annonsering her.

For å registrere deg i Behandlerverket AS Pasientportal er disse personopplysningene nødvendige for at Behandlerverket AS skal kunne utøve sitt virke i henhold til pasientjournalloven og helsepersonelloven. I tillegg til at du som pasient skal være sikret en sikker innlogging og tilgang til dine person- og pasientopplysninger:

  • Fullt navn
  • Fødselsnummer
  • Adresse
  • Mobiltelefonnummer

Mobiltelefonnummer kreves for sikker verifisering ved pålogging til Pasientportalen. Ved førstegangsregistrering via Behandlerverket ASs Pasientportal vil du bli oppført som en pasient i Behandlerverket ASs pasientdatabase.

Andre behandlinger av personopplysninger

Varsling og bekreftelse av avtale på SMS
Behandlerverket ASs Pasientportal kan sende deg en bekreftelse og påminnelse om avtalte pasientkonsultasjoner dersom du ønsker det. For at du skal være sikret en sikker innlogging til Behandlerverket ASs Pasientportal må du registrere sitt mobilnummer. Mobilnummeret vil bare bli brukt til å sende ut varslinger og bekreftelse av avtale på SMS dersom du aktivt samtykker til dette.

Motta fellesmeldinger på SMS
Behandlerverket AS kan sende deg fellesmeldinger med informasjon Behandlerverket AS vurderer som nyttig på SMS dersom du ønsker det. Mobilnummeret vil bare bli brukt til å sende ut fellesmeldinger på SMS dersom du aktivt samtykker til dette.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av mobiltelefonnummeret ditt i tilknytning til varsling, bekreftelse og fellesmeldinger på SMS er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav a, altså samtykke. Du kan når som helst trekke samtykket tilbake. At du trekker ditt samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandlingen av personopplysninger som skjedde før du trakk samtykket tilbake.

Fritekstmelding ved bestilling av avtale
Ved bestilling av pasientkonsultasjon via Behandlerverket ASs Pasientportal kan du i et fritekstfelt registrere person- og pasientinformasjon knyttet til avtalen. Personopplysningene kan behandles av administrativt personal ved Behandlerverket AS, du bes derfor unngå å skrive sensitive opplysninger kun ment for behandler i dette feltet.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av personopplysninger registrert i fritekstfelt knyttet til bestilling av avtale er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav a, altså samtykke. Det er frivillig om du ønsker å notere personopplysninger i dette feltet og ikke et krav for å bestille time hos Behandlerverket AS.

Dine rettigheter

Du kan utøve dine rettigheter ved å ta kontakt med Behandlerverket AS . Dine rettigheter er:

Innsyn i egne opplysninger
Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg.

Korrigering av personopplysninger
Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende.

Sletting av personopplysninger
I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv.

Begrensning av behandling av personopplysninger
I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg.

Protestere mot en behandling av personopplysninger
Du har rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg.

Dataportabilitet
Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig.

Du kan klage på vår behandling av personopplysninger
Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Si da gjerne først i fra gjennom den kontakten eller kanalen du allerede har etablert med oss.

Kontakt

Dersom du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller vurderinger som er gjort kan du ta kontakt med Behandlerverket AS