Nakkesmerter

Visste du at 30 - 50% av Norges befolkning vil ha opplevd nakkesmerter, eller plager relatert til nakken det siste året?

Smerter i nakken er en vanlig muskel- og skjelettlidelse som kan oppstå akutt, eller utvikle seg over tid. De aller fleste vil oppleve stiv nakke i løpet av livet, men noen vil oppleve å være oftere plaget av nakkesmerter. Det kan være vanskelig å skille mellom plager fra nakke og brystrygg ettersom smertene kan gå litt over i hverandre med påvirkning av skulder, skulderblad og arm.

Årsakene til nakkesmerter kan være mange. Smerter oppstår som oftest når det er funksjonsforstyrrelser mellom ledd og muskulatur i nakken. Det kan være utløst av statiske stillinger over tid, plutselig feilbelastning ved trening eller aktivitet. Anspenthet på grunn av fysisk og psykisk stress er en annen vanlig årsak.

Vanlige symptomer på nakkesmerter

  • Plutselig låsning i nakken (nakkekink)
  • Markant redusert bevegelse og smerte til en side eller flere
  • Stivhet
  • Hodepine
  • Svimmelhet/ørhet
  • Smerter ut i skuldrene og/eller mellom skulderbladene
  • Smerter ut i armene

En grundig sykehistorie og klinisk undersøkelse er viktig når du kommer til oss i Behandlerverket slik at vi kan finne ut hvilken behandling du sannsynligvis vil respondere best på.

Behandlingsplanen du får av oss har som mål å redusere smerte og normalisere bevegeligheten så raskt som mulig slik at du kan returnere til de aktivitene du vanligvis ønsker å drive med, og helst litt sterkere og mer aktiv enn tidligere. Den vil trolig inneholde behandling i form av øvelser og trening, og/eller manuell behandling av stive ledd og vond muskulatur. Vi tilbyr tross alt gratis rehabilitering og vårt konsept er basert på enkel tilgang trening og behandling.

Bilde av kvinnelig hals og nakke